NOTÍCIES
ANCEI | Informació COVID-19 Andorra. Newsletter 3
Des de l’any 2003, a ANCEI Consultoria Estratègica Internacional, hem estat treballant fins a consolidar-nos com una de les principals consultories del país en l’àmbit de l’assessorament estratègic i referent per aquelles empreses que tenen o volen tenir un component internacional.
ANCEI, Consultoria, Andorra, Assessorament, internacionalización, internacionalització, Ancei, asesoramiento empresas, consultoría fiscal, contabilidad, Escaldes, asesores fiscales, consultor financiero, consultores financieros
18632
post-template-default,single,single-post,postid-18632,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Informació COVID-19 Andorra. Newsletter 3

18 març Informació COVID-19 Andorra. Newsletter 3

Newsletter COVID-19. Número 3

Escaldes-Engordany, 18 de març del 2020

Malgrat les mesures publicades en els anteriors Decrets per a protegir la salut i la seguretat dels ciutadans, així com dels esforços efectuats pels professionals sanitaris, la pandèmia causada pel Coronavirus SARSCoV-2 continua avançant a un ritme imprevisible. Així doncs, davant la present situació, l’única manera de contenir la pandèmia i evitar el col·lapse del sistema sanitari és reduir al mínim les interaccions físiques entre les persones.

Aquest fet implica que s’hagin d’extremar encara més les mesures adoptades fins a la data. En aquest sentit, ahir, dia 17 de març, l’Executiu va aprovar el Decret 17-03-2020, pel qual s’adopten mesures excepcionals addicionals encaminades a pal·liar la situació d’emergència sanitària actual.

L’esmentat Decret estableix el tancament temporal al públic de totes les activitats laborals que siguin considerades de risc i de les activitats que per la seva naturalesa puguin contribuir excessivament a un increment dels contagis del COVID-19. La citada mesura no afectarà comerços d’alimentació, farmàcies, benzineres i altres serveis considerats bàsics per a la comunitat.

Tanmateix, es decreta la suspensió temporal de l’activitat laboral en els centres de treball i es fomenta que la mateixa es desenvolupi mitjançant el teletreball.

No obstant això, hi ha una sèrie d’activitats que per a ser considerades bàsiques per a la comunitat queden excloses de la suspensió temporal:

– seguretat,
– emergències,
– electricitat,
– aigua potable,
– combustibles,
– gas,
– telecomunicacions,
– mitjans de comunicació,
– serveis de taxi,
– residus urbans i industrials,
– residus sanitaris,
– subministraments sanitaris i de farmàcia,
– distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius o morts,
– l’Escorxador,
– serveis bancaris i d’assegurances,
– serveis sanitaris i sociosanitaris,
-serveis de neteja i d’atenció domiciliària.

D’altra banda, les activitats que per la seva naturalesa han de romandre obertes hauran d’atendre els requeriments que se’ls facin en casos d’urgència a través d’un sistema de torns o serveis de guàrdia o permanència. Aquestes activitats són les següents:

– notaris,
– saigs,
– professions titulades,
– professions industrials.

Els establiments que no estiguin obligats a suspendre temporalment la seva activitat han de guardar la deguda diligència en l’aplicació de les mesures prevenció i han de respectar que la presència de persones sigui l’estrictament necessària.
La distància que cal mantenir entre cada persona és com a mínim d’un metre per tal d’evitar tant com sigui possible el contagi.

En el Decret també se’ns informa que l’horari d’atenció al públic a l’Administració general, comunal i de la Justícia és el comprès entre les 8 h i les 14 h, i sempre amb cita prèvia.

També s’ha previst en el decret un règim sancionador pels incompliments d’aquest Decret d’acord amb la legislació específica que sigui aplicable.

L’equip d’Ancei seguirà mantenint-se informat de les novetats que el Govern adopti en relació amb les mesures excepcionals i us anirà mantenint informats amb la major brevetat de temps possible.

Restem a la vostra disposició,

Cordialment,

Jaume Torres Segura

Soci d’ANCEI