NOTÍCIES
ANCEI | Viure a Andorra, canvis en la residència
Explicació canvis dels requisits per a la residència a Andorra
Andorra, residència, viure, requisits, novetats
18339
post-template-default,single,single-post,postid-18339,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

¿VENS A ANDORRA? CANVIS EN ELS REQUISITS PER VIURE A ANDORRA

02 ag. ¿VENS A ANDORRA? CANVIS EN ELS REQUISITS PER VIURE A ANDORRA

Si estàs pensant en viure a Andorra, has de conèixer els nous requisits aprovats pel Govern del Principat en l’última modificació de la Llei qualificada en matèria d’Immigració. Nosaltres te’ls expliquem:

A les RESIDÈNCIES ACTIVES PER COMPTE PROPI (autònoms de societats andorranes), últimament les autoritats andorranes s’havien adonat que alguns assessors s’havien tramitat de forma fraudulenta aquest tipus de residències. Per evitar-ho, s’han posat una mica més estrictes, però res que no puguem superar. A partir d’ara serà necessari:

  1. Obtenir una autorització d’inversió estrangera per a constituir o participar en una societat a Andorra (requisit que ja existia), en la qual la seva participació sigui superior al 20%.
  2. Dipositar a l’AFA (Autoritat Financera Andorrana, anteriorment anomenat INAF) la quantitat de 15.000 €. Aquí se’ns ha obert una porta, perquè no sempre és necessari: els clients de les entitats reconegudes per Govern andorrà no hauran de dipositar aquests 15.000 €. Falta veure si les entitats inclouran entitats privades com nosaltres.
  3. Acreditar que la societat té activitat econòmica real i és titular d’un comerç amb activitat a Andorra.

Amb les RESIDÈNCIES PASSIVES D’ESPORTISTES a partir d’ara es podrà fer activitat no remunerada, com seria la gestió del seu propi patrimoni o realitzar funcions d’administració de societats de les que tinguin una participació igual o superior 50%. També poden continuar fent les seves activitats professionals sempre que el 85% d’activitat sigui fora del país. Amb aquesta modificació s’accepta que els esportistes treballin com a administradors de les seves societats andorranes si per això no reben un salari. De manera clara, ara podran fer activitat al país!

A les RESIDÈNCIES DE TREBALLADORS DESPLAÇATS coberts per la Seguretat social d’Espanya, França o Portugal, en el cas que el treball no hagi estat finalitzat, podrem a partir d’ara sol·licitar una pròrroga d’altres 6 mesos, sense necessitat de sortir del país durant 5 mesos, com abans passava. Després del Conveni de Doble Imposició amb els tres països, s’obre una porta més al fet que empreses estrangeres puguin treballar a Andorra i obrir mercats nous.

Si voleu que us expliquem totes les alternatives per venir a residir a Andorra i mirem quina és la millor per a tu, només has de parlar amb nosaltres! Truca’ns o escriu-nos AQUÍ.