NOTÍCIES
ANCEI | Informació COVID-19 Andorra. Tramitació ajudes en matèria de la CASS
Des de l’any 2003, a ANCEI Consultoria Estratègica Internacional, hem estat treballant fins a consolidar-nos com una de les principals consultories del país en l’àmbit de l’assessorament estratègic i referent per aquelles empreses que tenen o volen tenir un component internacional.
ANCEI, Consultoria, Andorra, Assessorament, internacionalización, internacionalització, Ancei, asesoramiento empresas, consultoría fiscal, contabilidad, Escaldes, asesores fiscales, consultor financiero, consultores financieros
18760
post-template-default,single,single-post,postid-18760,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Informació COVID-19 Andorra. Tramitació ajudes en matèria de la CASS

07 abr. Informació COVID-19 Andorra. Tramitació ajudes en matèria de la CASS

Des d’ahir dia 6 d’abril es troba en vigor el Decret 3-4-2020, en el qual s’estableixen els criteris d’aplicació de les ajudes en matèria de Seguretat Social previstes en la Llei Òmnibus.

Com ja vam informar en la nostra Newsletter número 4, publicada el dia 25 de març, les mesures envers la seguretat social estan encaminades a pal·liar els problemes econòmics que la crisi del COVID-19 ha causat a autònoms, empreses i treballadors, així com a protegir aquells col·lectius més afectats per la Pandèmia (gent dedicada a professions de risc que encara operen amb normalitat o persones aïllades o diagnosticades pel COVID-19). Concretament, es preveuen les següents mesures:

  • Totes les persones assegurades que hagin estat diagnosticades o aïllades pel COVID-19 tindran dret a rebre les prestacions econòmiques per incapacitat temporal.

 

  • Tots els treballadors per compte propi afectats per la suspensió de l’activitat propi podran demanar la suspensió temporal de la cotització.

  • Tots els treballadors per compte propi que hagin patit una reducció molt important de la seva activitat i hagin estat obligades o no a cessar la seva activitat, sempre que ho declarin i que cotitzin sobre una base superior al salari mínim, podran acollir-se a una reducció de la base de cotització fins al salari mínim.

  • Per a totes les empreses afectades per l’obligació de tancament, i que, malgrat això, contribueixen a garantir la continuïtat dels contractes de treball, l’Administració general prendrà en càrrec el pagament de la part empresarial de la cotització del seu personal, mentre duri l’obligació de tancament.

En aquest sentit, l’equip d’ANCEI ens posem a la vostra disposició per a ajudar-vos i assessorar-vos en la tramitació i sol·licitud de les anteriors ajudes davant de l’Administració.

Podeu contactar-nos directament a la següent direcció de correu electrònic: ancei@ancei.com.

Cordialment,

Jaume Torres Segura

Soci d’ANCEI