NOTÍCIES
ANCEI | CASTELLERS D’ANDORRA
Des de l’any 2003, a ANCEI Consultoria Estratègica Internacional, hem estat treballant fins a consolidar-nos com una de les principals consultories del país en l’àmbit de l’assessorament estratègic i referent per aquelles empreses que tenen o volen tenir un component internacional.
ANCEI, Consultoria, Andorra, Assessorament, internacionalización, internacionalització, Ancei, asesoramiento empresas, consultoría fiscal, contabilidad, Escaldes, asesores fiscales, consultor financiero, consultores financieros
18074
page-template-default,page,page-id-18074,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

CASTELLERS D’ANDORRA

El fet casteller és una activitat tradicional que, al mateix temps, ha sabut adaptar-se als nous temps al llarg de més de 200 anys d’història. Actualment, el fet casteller ha aconseguit una gran acceptació i un alt valor simbòlic dins la societat catalana, així com un reconeixement internacional com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Les colles castelleres ens considerem facilitadores d’un tipus de lleure no consumista, comú a les manifestacions de cultura popular d’arrel tradicional; unes entitats obertes i inclusives, ja que desenvolupem una activitat en la qual tothom és necessari perquè tothom hi pot aportar alguna cosa; uns espais de solidaritat, cohesió social i integració, especialment de persones nouvingudes, així com de convivència i comunicació plural i intergeneracional, i exemple d’un model associatiu participatiu i democràtic.

En definitiva, les colles castelleres promovem el civisme, principalment perquè fomentem i posem de manifest un conjunt de valors humans que haurien de ser fonamentals en la nostra societat: treball en equip, compromís envers el col·lectiu, tolerància, solidaritat i esperit de superació, entre d’altres. Tots aquests valors tenen un alt contingut pedagògic, especialment per a la canalla. Així, doncs, considerem que l’activitat castellera és un bon exemple dels resultats positius que té l’aplicació pràctica de molts d’aquests valors no només per aquells que hi participem activament, sinó per a tothom que té l’oportunitat de veure i de conèixer el treball que desenvolupem.

Per ANCEI impulsar els castellers d’Andorra és compartir els valors solidaris i de treball en equip que simbolitzen els castells.